Rob Verlinden juicht nieuwe opzet bloemschikshow toe

14 september 2015, door Otto de Vries

Rob Verlinden vindt het een goede zaak dat het format van de Kees Tol-show Hollands Beste Bloemstylist iets is aangepast. Dat vertelt hij in De Telegraaf. Het SBS 6-programma keert vanavond terug voor een tweede serie. Er zijn drie grote veranderingen: de show verhuist van woensdag prime time naar zondag 19.30 uur, Verlinden is het nieuwe jurylid én er zijn buitenopnames. “Je kunt van kijkers niet verwachten dat ze een uur lang alleen naar bloemschikken gaan kijken“, aldus de tuinier.

Er wordt dit seizoen niet alleen binnen in het atelier geschikt, maar ook op locatie. “Bij Heel Holland bakt doet Martine Bijl dat hartstikke goed. Kijk, het is een wedstrijd, maar het is ook amusement. Daarmee moet je als programmamakers rekening houden en dat hebben ze fantastisch ingevuld“, aldus Verlinden.

De kandidaten komen op diverse typisch Nederlandse plaatsen. De opdrachten lopen uiteen van het aankleden van de wieken van een molen voor een persfoto tot het verrijken van de tuinen van Koninklijk Paleis het Loo met een barokstuk en het creëren van een spectaculaire eyecatcher voor toeristentrekpleister de Zaanse Schans.

Hollands Beste Bloemstylist is om 19.30 uur te zien op SBS 6.