Rob Kamphues wil ernstige én luchtige programma’s

9 september 2015, door Otto de Vries

Rob Kamphues wil op televisie zowel ernstige als luchtige programma’s presenteren. Dat zegt de presentator in TROS Kompas. Kamphues volgt ernstig zieke mensen (Mijn Laatste Keer) maar test ook auto’s (RTL Autovisie). “Ik vind het heel fijn dat er op dit moment in mijn leven een balans is tussen ernst en ontspanning. Mijn Laatste Keer Is meer dan de moeite waard, maar ik zou het niet het hele jaar kunnen doen. Ik leef te veel mee met die mensen, dat gaat gewoon niet.

De presentator geniet van tv die eigenlijk nergens over gaat. “Ik ben blij dat er dingen zijn als Sport1 en RTL Autovisie, waarin ik lekker over triviale zaken kan praten zoals hoe mooi of lelijk een auto is, haha.

Die combinatie vindt Kamphues niet vreemd. “Het is toch fijn dat ik allebei kan doen en niet hoe fte kiezen? Ik begrijp dat een programma als Mijn Laatste Keer maar een paar maal in je leven voorbij komt, iets wat je zelf en de kijker verandert.

Dat is een buitencategorie waar je trots op mag zijn, omdat het je het gevoel geeft dat je iets nuttigs doen. Maar ik kan enorm veel lol beleven aan RTL Autovisie.

Mediacourant: