Rob Kamphues boekt succes met nieuwe tv-show

21 mei 2013, door trendwerk

Het nieuwe KRO-programma Rapport voor mijn Ouders van Rob Kamphues is zondagavond met een mooie 1,5 miljoen kijkers van start gegaan. Daarmee was de tv-show de nummer twee op prime time. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Rapport voor mijn Ouders stond ingeklemd tussen twee programma’s die een nog groter publiek wisten te boeien. Ervoor scoorde het Achtuurjournaal 2,5 miljoen kijkers, terwijl erna 1,9 miljoen mensen keken naar Eén tegen 100.

Door het hoge aantal kijkers van die titels, en het veel bekeken extra Journaal op de late avond over de vondst van de lichamen van de vermiste broertjes uit Zeist (2,8 miljoen kijkers en een marktaandeel van 47 procent), kwam Rapport voor mijn Ouders net iets onder het avondgemiddelde van Nederland 1 terecht.

Rapport voor mijn Ouders zette een marktaandeel van 25,1 procent neer, terwijl Nederland 1 over de hele avond gezien 27,1 procent van alle tv-kijkers voor zich won.

De concurrentie was mild. De meest bekeken alternatieven waren de SBS 6-show Weg misbruikers (684.000 kijkers) en de RTL 4-serie Code 37 (553.000 kijkers).