Rob Geus wil net als Geer en Goor een bejaardenshow

22 augustus 2017, door Otto de Vries

Rob Geus zit niet in de put nu SBS 6 even geen programma-ideeën voor hem heeft. Hij denkt na over een aantal formats, waaronder een programma met bejaarden. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Net als Gerard Joling en Gordon op RTL 4 doen, wil Geus zich gaan inzetten voor oudere mensen. Vooral de toestand van mensen in verzorgingstehuizen baart hem ernstig zorgen. “In de zorg zijn helaas veel afschuwelijke misstanden geopenbaard“, vertelt de tv-maker.

Die misstanden wil Geus verder aan de kaak stellen. “Kijk eens hoe mensen daar soms in de ellende in hun vervuilde ondergoed zitten, amper fatsoenlijk te eten krijgen of lichamelijk en geestelijk worden verwaarloosd. Ik kan daar niet tegen.”

Geus wil niet alleen die misstanden aantonen, maar er ook iets aan doen. “Over die misstanden heb ik plannen om een tv-programma te maken, vergelijkbaar met mijn eerdere programma’s.

Momenteel is Geus druk bezig met de opening van een restaurant. Hij heeft al wel twee managers aangenomen, die hem gaan ontzorgen. “Ik kan me dan weer op andere projecten zoals televisie concentreren.”

Bron mediacourant.