Rob Geus vindt zichzelf leuk, grappig en ondeugend

2 november 2011, door trendwerk

Rob Geus begint maandag met frisse zin aan een nieuw seizoen De Smaakpolitie. Hij wil hygiëne laten leven. “Je kan het heel sexy maken. We gingen voor mijn programma bij studentenhuizen langs, en dat weet ik dat op een leuke grappige, en ondeugende manier te behandelen“, zegt hij in VARAgids. Geus vindt zichzelf ook niet onaantrekkelijk. “Het is een beetje raar om van jezelf te zeggen, maar als ik om me heen kijken naar mannen van mijn leeftijd, dan mag ik niet klagen, denk ik.“
Hij vindt dat hij een goede uitstraling heeft. “Ik denk dat eh, nou ja, ze zeggen weleens: naarmate je ouder wordt, krijg je meer sexappeal. Ik denk dat ik nu beter tot mijn recht kom dan vijftien jaar geleden.”

De SBS 6′er voelt zich heerlijk met zijn witte Smaakpolitie-jas. “Die witte, lange jas geeft een steriele indruk. Het is ook een stukje autoriteit dat je uitstraalt. Het is vergelijkbaar met een dokter in zijn witte jas die iemand komt halen in de wachtkamer van een ziekenhuis. Dat vind ik toch ook altijd iets uitstralen.”

Geus wil er altijd tiptop uitzien op televisie. “Het is natuurlijk een programma dat je maakt in keukens, en dat zijn niet de mooiste plekken om jezelf in terug te zien. En zeker niet als je ook nog eens met een witte jas onder tl-lampen staat. Ik ben ijdel, ja. Ik ga bijvoorbeeld niet zonder gel naar buiten om de krant te halen. En ik ga elke maand naar de schoonheidsspecialiste.”

Ook vertelt Geus nog wat over zijn programma De Smaakpolitie. “Er zijn drie zaken die een kijker heel erg bindt en dat zijn: een stukje emotie, een stukje sensatie en een stukje nieuwsgierigheid. En al die elementen zitten in mijn programma’s verweven. Als je dat dan brengt met een stukje humor, dan heb je wat de kijker wil zien.”

De Smaakpolitie is om 21.30 uur te zien op SBS 6.