Rick Nieman ziet wekelijkse talkshow wel zitten

13 mei 2015, door Otto de Vries

Rick Nieman zou graag een wekelijkse talkshow gaan presenteren. Dat heeft de presentator laten weten aan Telegraaf TV. Nieman stopt als nieuwslezer van RTL Nieuws, maar ziet een wekelijks programma als zijn vroegere Kwestie van Kiezen best zitten. “Ik hoef niet per se op tv, maar ik vind televisie wel hartstikke leuk“, legt hij uit. “Bijvoorbeeld een informatieve wekelijkse talkshow. Wie weet. Alles wat ik nu zeg, wordt gelijk een nieuwtje, maar ik weet oprecht nog niets. We gaan het zien.”

Het gaat goed met Nieman. “Ik ben heel relaxed. Het was even heel druk. Het is vrij bizar wat er gebeurt als je dat aankondigt. De telefoon stopte letterlijk een paar dagen lang niet. Ik heb heel veel zin in mijn nieuwe leven straks.”

Volgens Nieman willen heel veel mensen met hem samenwerken. “Gelukkig waren er heel veel telefoontjes de laatste dagen met de vraag om een kop koffie te komen drinken.”

Het liefst gaat hij veel op reis met zijn Sacha de Boer. “Ik hoop dat Sacha en ik veel samen gaan doen. Ze reist veel als fotograaf. Dan moet er eigenlijk altijd wel een journalist, een schrijver bij. We hebben al één of twee vragen gehad van mensen die ons iets willen laten doen.”