Rick Nieman niet bang voor verhuizing DWDD

27 mei 2013, door trendwerk

Half Acht Nieuws-presentator Rick Nieman is, net als RTL Boulevard-ster Albert Verlinde, niet bang voor de verhuizing van De Wereld Draait Door van half acht naar zeven uur. Dat vertelt hij dit weekend in De Telegraaf. Nieman vreest niet voor zijn kijkcijfers. “Ik ben niet bang dat er voor ons veel verandert wanneer DWDD straks op Nederland 1 om zeven uur wordt uitgezonden. Voor het NOS Journaal zal het een gunstig effect hebben, verwacht ik”, aldus de presentator.

Toch had hij liever geen DWDD tegenover zich gehad. “Het is geen geheim dat RTL daar tot twee keer toe met Matthijs van Nieuwkerk over heeft gesproken. Ik grapte tegen Erland dat ze hem gewoon moesten kopen voor een miljoen euro, al was het maar voor de reservebank. Dan zijn wij in elk geval om half acht verlost van De wereld draait door.

Uiteindelijk is Half Acht Nieuws nog altijd de winnaar, benadrukt hij. “Ik moet in de Amsterdamse grachtengordel af en toe uitleggen dat wij nagenoeg dagelijks meer kijkers trekken dan De wereld draait door.