Ria Valk wil eigen Golden Girls toch doorzetten

19 september 2012, door trendwerk

Ria Valk wil haar plannen om een spin-off van Golden Girls met Anneke Grönloh en Willeke Alberti te maken toch doorzetten, ondanks dat RTL 4 nu een eigen Golden Girls heeft gemaakt. Dat zegt ze in weekblad Privé. Valk vindt het jammer dat er nu al een Golden Girls op tv is. “Het is bijzonder jammer. Maar producent Eyeworks heeft de rechten gekocht, dus wij hebben het nakijken. Nu wilden wij overigens toch geen kopietje maken van de Amerikaanse versie, slechts een variant.“ 

Het idee ontstond inderdaad op haar verjaardag vorig jaar. “Terwijl Willeke, Anneke en ik vrolijk poseerden voor allerlei camera’s riep iemand: ‘Jullie lijken wel de Golden Girls!’ Even later zijn we serieus over dat onderwerp gaan praten, want wees eerlijk, wij zijn toch golden girls? Al snel kwam het idee om onze zangkwaliteiten in zo’ n reeks naar voren te brengen.”

De dames hebben er nog een aantal keer over gesproken. “Maar echt van de grond kwam het niet omdat Willeke het zo vreselijk druk heeft. Niet alleen met haar optredens in verzorgingshuizen, maar ook met De Jantjes. Wil je zo’n serie goed aanpakken, dat moet je er echt tijd voor maken.”

Ze geeft zichzelf dan ook de schuld. “Het is dus ook een beetje onze eigen schuld dat het plan niet uit de verf is gekomen. We hebben te lang gewacht, nu is een ander er met het idee vandoor gegaan. Maar goed, ik geef niet op.”

Misschien dat we over enige tijd toch onze eigen versie door Chiem van Houwinge laten uitwerken en dan alsnog bij een zendgemachtigde aankloppen. MAX is misschien wel een idee.”