Rev ’n Ros geven eigen draai aan nieuwe single

1 april 2011, door trendwerk

(Novum) – Rev 'n Ros willen de huidige generatie laten zien wat een mooie songtekst is met hun nieuwste nummer. Het zangduo, bekend van hun deelname aan X Factor in 2009, heeft de hit Fast Car van Tracy Chapman in een nieuw jasje gestoken.

"Het is geen grap", vertellen de zangers, wier nummer op 1 april wordt uitgebracht, lachend aan Novum Nieuws. "Er is ook een te gekke video bij het nummer gemaakt." Rev 'n Ros wilden er vooral een eigen draai geven, want het nummer uit 1988 beter maken is volgens hen onmogelijk. Ros is al jaren fan van het nummer. "Vanaf de eerste keer dat ik het nummer van Tracy Chapman hoorde, heb ik het in mijn hart gesloten."

Ros zette Fast Car vorig jaar op zijn mp3-speler en liet het aan Rev horen. Vanaf dat moment ging alles heel snel. "Voor we het wisten, zaten we rond de tafel met Sony Music om er een single van te maken", onthult Ros. "Er zit een geweldige boodschap en een flinke dosis emotie in de song."

Rev 'n Ros deden mee aan het tweede seizoen van X Factor en schopten het tot de vijfde liveshow. De twee hielden een platencontract aan het avontuur over. Hun eerste single Second Last Chance kwam in oktober 2009 uit.