Rene van der Gijp was zenuwachtig voor comeback

19 januari 2012, door trendwerk

René van der Gijp was gespannen voor zijn comeback in het RTL 7-programma Voetbal International afgelopen maandag. Dat vertelde de voetbalanalist dinsdag in RTL Boulevard. Van der Gijp werd na vier maanden afwezigheid weer verwelkomd aan tafel. “Ik was best wel nerveus overdag. Toen ik daar heen reed, dacht ik nog: ik heb wel gekke dingen gehad. Zweetaanvallen, hartkloppingen, niet lekker zijn. Dan denk je toch bij jezelf: als dat maar niet aan die tafel gebeurt.”

Toch raakte hij dat gevoel snel kwijt. “Toen ik eenmaal aan die tafel zat, was dat allemaal weg. Ik klopt het af. Ik ben er vanaf. Ik heb het niet meer.

De analist heeft een roerige tijd achter de rug, vol paniekaanvallen. “Een paniekaanval is dat je de krant zit te lezen, er niets aan de hand is en je opeens gek wordt. Je weet niet hoe het komt, maar je begint te zweten en je hart gaat tekeer. Daar schrik je enorm van.”

Hij vond het moeilijk om ermee om te gaan. “Het moeilijkste is dat je op een gegeven moment René van der Gijp niet meer bent. Dit was iemand anders. Je gaat zulk raar gedrag vertonen en dan denk je: dit komt nooit meer goed.”

Tot slot reageerde Van der Gijp nog op de geruchten over een overstap naar Studio Voetbal. “Ik zeg heel eerlijk: als ik ergens 100.000 euro verdien en jij geeft mij één miljoen, dan doe ik het niet. Ik blijf loyaal aan waar ik ben. Geef jij me er 50, dan zeg ik: ik twijfel.”