Rene van der Gijp vindt omgang met Johan Derksen bizar

22 mei 2012, door trendwerk

René van der Gijp vindt de omgang met Voetbal International-collega Johan Derksen bijzonder merkwaardig. Dat vertelt de voetbalanalist in De Telegraaf. Van der Gijp praat buiten tv-opnames om nauwelijks met Derksen. “Onze omgang buiten de uitzending is vrij bizar. Wij praten eigenlijk alleen aan die tafel met elkaar. De act begint om half negen en houdt om tien uur op. Veel verder dan ‘hoe gaat het?’ komen we niet. We bewaren alles voor de uitzending“, zo legt hij uit.

Ook conflicten praten de twee niet uit buiten de camera’s om. “Stel dat wij samenwerken en jij hebt iets vervelends over mij in de pers gezegd. Dan is het de normaalste zaak van de wereld dat ik naar je toeloop in de make-upkamer en zeg: Joh, dat moet je niet meer doen. Bij ons gebeurt dat pas als de camera aan gaat.”

Dan zegt Johan: ’Als je nog eens zoiets over mij zegt, dan heb je echt… en dan gaat het los. Dan schuurt het ook, dan gebeurt er wat, dat vind ik leuk. Misschien raar op menselijk vlak, maar het werkt al jaren als een tierelier.