Rene Froger komt met oude single

7 maart 2013, door trendwerk

(Novum) – René Froger brengt vrijdag een oud nummer alsnog uit op single. Het gaat om Daar Sta Je Dan, dat in 2007 al op Frogers album Doe Maar Gewoon stond. "We hebben een heerlijke, frisse singlemix gemaakt", vertelt de zanger.

"Soms heb je van die liedjes die een heel eigen leven gaan leiden en vanzelf boven komen drijven en dit is zo'n liedje", legt Froger verder uit in een verklaring. "In de kroegen en bij mijn optredens merk ik het enthousiasme van het publiek. Toen ik ook nog eens hoorde dat een tweetal zangers een cover wilde opnemen van het nummer, heb ik besloten het zelf uit te brengen."

Froger, die Divorce-acteur Dirk Zeelenberg wist te strikken voor de videoclip bij Daar Sta Je Dan 2013, werkt aan een nieuw Nederlandstalig album. Het verzamelalbum, waarop niet eerder op cd verschenen nummers staan, verschijnt in april.

Bovendien is de 52-jarige zanger druk bezig met de aanstaande troonswisseling  Dinsdag werd duidelijk dat Froger betrokken is bij het lied dat Albert Verlinde voor koningin Beatrix wil maken. Ook onder anderen Xander de Buisonjé en Willeke Alberti zingen voor de aftredende vorstin.