Recordcijfer Chantal Blijft Slapen: 1,7 miljoen kijkers

30 oktober 2015, door Otto de Vries

Chantal Janzen is de nieuwe kijkcijferkoningin van de donderdagavond. Het tweede seizoen van Chantal Blijft Slapen is met bijna 1,7 miljoen kijkers van start gegaan op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Janzen zet met deze cijfers een topscore neer: precies een kwart van álle kijkers op dat moment koos ervoor om te kijken naar haar logeerpartijtjes bij Bonnie St. Clair een haar ex Johnny de Mol. Zij bezorgden Janzen de meest bekeken aflevering van Blijft Slapen ooit.

Tot nu toe stond het record voor Chantal Blijft Slapen op bijna 1,6 miljoen kijkers voor de aflevering met Peter Jan Rens en Tijl Beckand op 13 november 2014.

Janzen doet het aanzienlijk beter dan SynDROOM, de tv-show van haar ex Johnny de Mol die tot vorige week te zien was op hetzelfde tijdstip. Daar keken een week geleden bijna 1,1 miljoen mensen naar.

Chantal Janzen bezorgde haar RTL 4-collega Wendy van Dijk een droom lead-in. Van Dijk begon met Diagnose Gezocht en hield bijna 1,6 miljoen kijkers vast, eveneens goed voor 25 procent marktaandeel en eveneens een topscore.

Mediacourant: