Recht van Nederland is echt SBS 6

27 november 2012, door trendwerk

Het nieuwe televisieprogramma Recht van Nederland met Maureen du Toit en Daan Nieber is typisch SBS 6. Dat stelt tv-recensent Marcel Peereboom Voller in De Telegraaf. Recht van Nederland, dat zondag na Hart van Nederland begon met 421.000 kijkers, past volgens Voller perfect bij het zenderprofiel van de familiezender. “Een uur (!) lang werden actuele zaken besproken in wat een kruising leek tussen Boulevard en Hart van Nederland“, begint de tv-kenner zijn recensie.

De Toit en Nieber presenteerden volgens hem ‘een onwaarschijnlijke hoeveelheid nieuws, dat in een even onwaarschijnlijk tempo op de kijker werd afgevuurd’. “De ene na de andere casus werd van een korte reactie voorzien door de ene na de andere advocaat, officier van Justitie, slachtoffer en soms zelfs dader.”

Aan de desk stond onder meer de veroordeelde waxinelichthoudergooier. “Hij werd door Daan Nieber aan de tand gevoeld. ‘Het was levensgevaarlijk wat je deed!’ Dat ontkende de man: ‘Nee, dat werp ik verre van mij.’ Daan: ‘Want dat kan jij goed, werpen…’ Het werd verdorie bijna té gezellig.

Maar een onderwerp later was er ruimte voor de zus van een slachtoffer, wier verdriet er vakkundig werd uitgeperst door de invoelende verslaggeefster. Zo is Recht van Nederland echt SBS 6, want uit het leven gegrepen. Met een lach en een traan.”