Raymann en Zwagerman dit jaar in EO’s lijkkistenshow

3 augustus 2017, door Otto de Vries

Jörgen RaymannHugo BorstWim Helsen en Marianne Zwagerman zijn dit jaar enkele van de bekende Nederlanders die ja hebben gezegd tegen het EO-programma De Kist met presentator Kefah Allush. Dat heeft de EO vandaag laten weten. De Kist, dat sinds 2009 op tv is en de eerste jaren gepresenteerd werd door Herman Wegter, gaat over het leven vóór en na de dood. “Welke verwachtingen hebben de BN’ers rondom ‘de dood’ en wat zijn de kruispunten in hun leven?

In de eerste aflevering ontmoet Allush cabaretier Jörgen Raymann. Zijn wereld stortte in, toen zijn zusje op jonge leeftijd plotseling overleed. Hij zocht troost in drugs, maar vond het bij zijn vrouw en zijn geloof in God.

De dood is volgens Jörgen niet het einde. Dat de ziel voortleeft heeft hij ervaren door de gesprekken die hij nog steeds met Peggy voert. Als succesvolle comedian en presentator voelde Jörgen Raymann zich onoverwinnelijk tot vorig jaar alles in duigen viel. Inmiddels staat hij anders in het leven, vertelt hij aan Kefah Allush.

Marianne Zwagerman zit in aflevering twee. Door haar chronische ziekte heeft ze haar leven anders moeten inrichten. Ze doet alleen nog maar wat ze zelf wil, ook al voelt ze zich elke dag ziek. Ze voorziet voor zichzelf ‘een eenzaam levenseinde,’ vertelt ze in het programma.

De Kist is vanaf zondag 3 september wekelijks om 23.45 uur te zien op NPO 2

 

Bron: Mediacourant.