Radio 2 kiest Net5-ster Bridget Maasland als inval-dj

18 juli 2016, door Otto de Vries

Net5-ster Bridget Maasland gaat aan de slag voor Radio 2. Middag-dj Wouter van der Goes gaat van 25 juli tot en met 19 augustus op vakantie en vier invallers nemen een uitzendweek voor hun rekening. Dat heeft de radiozender laten weten. Jan Kooijman is de eerste inval-dj, Maasland is als tweede aan de beurt,Eddy Zoëy komt als derde in actie en Roel van Velzen is te horen in de vierde uitzendweek. “We gaan in de zomer vol gas door met vier fantastische invallers!“, zegt Van der Goes.

De radio-dj is vol van vertrouwen. “Ik ben ontzettend blij en trots dat deze bijzondere tv-makers en artiesten mij willen vervangen. Jan, Bridget, Eddy en Roel weten wat mijn luisteraars willen horen.

Ik ga met een gerust hart op vakantie. Luisteraars houden met deze toppresentatoren veel muziek en actuele onderwerpen zoals ze gewend zijn. De vier vervangers drukken natuurlijk wel hun persoonlijke stempel op het programma.

De NPO heeft het viertal niet geselecteerd op hun bekende naam. “Voor Eddy Zoëy en Bridget Maasland is radio maken bekend terrein; zij maakten eerder al radioprogramma’s bij Radio 2 en 3FM“, legt een woordvoerder uit.

Van Velzen heeft géén radio-ervaring. Hij zegt: “Goede radio maken is veel moeilijker dan het lijkt. Maar samen met Wouters redactie durf ik het wel aan. Een hele toffe uitdaging om het nu eens van de andere kant te beleven; ik heb er veel zin in!

Wout2dag is elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur te horen op Radio 2. Dat is samen met de uren tijdens de ochtendspits de prime time voor de radio.

Bron: Mediacourant.