Rad van Fortuin van start met zeer mooie kijkcijfers

23 augustus 2016, door Otto de Vries

Het Rad van Fortuin is maandagavond van start gegaan met 810.000 kijkers op SBS 6. Daarmee behaalde showhost André Hazes jr 15 procent marktaandeel en zilver in dat tijdslot. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor SBS 6-begrippen zijn dit ongekend hoge cijfers voor dat tijdstip. De familiezender ging ruimschoots langs zijn grote commerciële concurrent RTL 4, die op hetzelfde moment slechts 494.000 kijkers (9 procent) wist te bekoren met de soap Nieuwe Tijden.

NPO 1 blijft oppermachtig om acht uur met het Achtuurjournaal, vaste prik in veel Nederlandse huishoudens. Daar keken maandag bijna 2,1 miljoen mensen (40 procent) naar, goed voor de eerste plaats in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

Voorafgaand aan de eerste uitzending zei Hazes jr. op Nu.nl zich niet al te druk te maken om de kijkcijfers. “Je gaat natuurlijk geen twee miljoen kijkers halen, een miljoen waarschijnlijk ook niet. Ik kan alleen maar zeggen dat ik er met zoveel plezier aan heb gewerkt: die veertig afleveringen nemen ze me niet meer af. Ik ga altijd uit van teleurstellingen en dan kan het altijd meevallen.

Vermoedelijk zakken de kijkcijfers van Het Rad van Fortuin vanavond wat in, omdat nieuwsgierigheidskijkers afhaken en vanwege het zeer zomerse weer dat voorspeld is.

 

Bron: Mediacourant.