Racoon blijft op de kleintjes letten

23 mei 2011, door trendwerk

(Novum) – De heren van Racoon blijven op de centen letten. Toen een producer de vier voorstelde hun nieuwe plaat Liverpool Rain deels op te nemen in de beroemde Abbey Road-studio's in Londen, reageerde de band nuchter. "Wij zeiden, als de echte Zeeuwen die we zijn: leuk ja, Abbey Road, maar wat gaat dat kosten?", vertelt gitarist Dennis Huige aan nrc.next.

"We betalen de opnamen zelf, dus we moeten opletten waar het geld naar toe gaat", legt Huige uit. Toch lieten de heren zich overtuigen door producer Wouter van Belle en reisde het viertal af naar Londen voor opnamen met het Londen Chamber Orchestra. "Het huren van die Abbey Road-studio is duur, maar je hebt niet veel tijd nodig", vertelt zanger Bart van der Weide. "Het orkest waarmee hij wilde werken is zo goed dat het opnemen snel gaat."

Van der Weide is blij dat de band toch naar de Britse hoofdstad is getrokken. "Toen we daar stonden en het orkest begon te spelen, begreep ik waarom we daar gekomen waren." De 36-jarige zanger is trots op zijn afkomst, de heren van Racoon presenteren zich graag als echte Zeeuwen. "Ze zijn eerlijk, praktisch, staan met beide voeten op de grond en je kunt op ze bouwen", vat Van der Weide samen. "Tenminste, dat vind ik."