Philip Freriks hoopt op hogere kijkcijfers

3 juni 2015, door Otto de Vries

Philip Freriks hoopt dat het tweede seizoen van zijn NPO 2-programma Lekker Weertje vanaf vanavond nog meer kijkers gaat trekken dan vorig jaar. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Lekker Weertje was vorig jaar een succes. “Het is ons goed bevallen en het publiek kennelijk ook, want we mogen door. We zaten midden in de zomer op het tweede net en trokken toch nog zo’n 600.000 kijkers; dat is kennelijk heel behoorlijk in de zomer“, aldus de voormalig nieuwslezer.

Nu start Lekker Weertje al in de lente. “Vorig jaar werd tijdens Lekker weertje tevens De slimste mens uitgezonden, dat ik ook presenteer, en dat vond ik wel een beetje raar. Nu begint dat pas als deze serie is afgelopen. En misschien levert ons die vroegere start wat meer kijkers op.

Ook dit seizoen gaat het programma over meteorologie. Het format is wel wat aangepast. “Waar we eerst keken naar ’het weer en de kunst’ of ’het weer en de economie’ staan we nu meer stil bij wat er gebeurt bij bepaalde fenomenen, zoals stormen, tornado’s of zonsverduistering.

Lekker Weertje begint om 21.20 uur op NPO 2.

Mediacourant