Petra Grijzen tevreden over interviews Carré-debat

6 september 2012, door trendwerk

Petra Grijzen is niet ontevreden over de wijze waarop ze dinsdag politici aan de tand voelde tijdens het Carré-debat op RTL 4. Dat vertelt de journaliste op Q-music. Op Twitter was er veel kritiek op de strenge Grijzen, onder meer van Charles Groenhuijsen. “De bedoeling van die één op één gesprekken is dat ze antwoord móeten geven. Je moet het terugkijken en dan moet je kijken wat wel of niet goed was. Maar dit was wel de bedoeling, dus wat dat betreft is dat wel gebeurd“, geeft ze aan.

Grijzen hakte stevig op de politici in. “Wij weten dat politici daar doorgaans moeite mee hebben en dit is natuurlijk the top of the bill van de Nederlandse politiek, dus ze zijn er erg goed op getraind. Ik heb drie minuten. Dan moet er wel iets gebeuren.”

Volgens Grijzen lieten de lijsttrekkers zich wel verrassen. “Want niemand wist wat de vragen zouden zijn en dat is ook voor hen best wel lastig. Je loopt er naar toe en denkt: shit, wat komt er op mij af?

Grijzen heeft de reacties op Twitter overigens niet gelezen. De meningen waren uiteenlopend en men reageerde massaal. ‘Kan iemand haar vertellen dat ze niet De Zwakste Schakel aan het presenteren is?’, merkte een twitteraar op.

En ik ben zo aardig!“, reageert ze.