Peter van der Vorst nieuwe presentator RTL Boulevard

27 februari 2017, door Otto de Vries

Peter van der Vorst volgt Winston Gerschtanowitz op als een van de drie presentatoren van RTL Boulevard. Dat bevestigt de presentator vandaag in een gesprek met het AD. Van der Vorst is al sinds de start betrokken bij RTL Boulevard. Het is geen fris gezicht, maar dat is volgens de presentator zelf geen probleem. “Het hele team is al flink vernieuwd. Natuurlijk had het best een jonger iemand kunnen zijn, maar ik vind het zelf veel te leuk om te doen”, zegt hij in de krant.

De presentator vindt het leuk om weer iets meer betrokken te worden bij Boulevard. “Ik ben al sinds dag tien onderdeel van het programma. Ik heb zelfs de screentest van Albert Verlinde nog meegemaakt.

De afgelopen periode was Van der Vorst iets minder vaak te zien in de showrubriek. “Het afgelopen jaar is mijn band met het programma iets losser geworden. Ik moest door alle drukte vaak ‘nee’ zeggen als ik werd gevraagd voor bepaalde onderwerpen.

Het nieuwe RTL Boulevard is na de chaos in het begin inmiddels ‘een goed geoliede machine’, zegt hij. “Het programma leunde voorheen veel op Albert. De formule is aangepast waardoor het minder afhankelijk is van wie er zit. Ik wil de mensen op de bank er nog wat meer bij betrekken. Door het hoge tempo worden die soms een beetje vergeten.”

Van der Vorst, die ook nog een eigen tv-bedrijf leidt, stopt wel als invaller van Humberto Tan in RTL Late Night. “Best jammer, want dat vond ik een van de leukste dingen om te doen. Nu ‘nee’ zeggen was wel even slikken. Maar ik wil nu wel eens langer dan vijf dagen op vakantie met mijn gezin.

Bron mediacourant.