Peter van der Vorst zelf ook in puin

19 januari 2012, door trendwerk

Peter van der Vorst kan zelf bijna de hoofdrol spelen in zijn programma Mijn Leven in Puin. Dat grapt de presentator in weekblad Televizier. In de tv-show, die dinsdag begint, worden verzamelaars die in puin leven te hulp geschoten. “Nu sta ik vlak voor een verhuizing en ontdek ik dat ik zelf eigenlijk geen haar beter ben. Ik sleep al jarenlang oude cassettebandjes, tijdschriften en kapotte mobieltjes met me mee, Misschien moet ik Manita en Barbara eens bij mij thuis uitnodigen…“, zegt hij.

Psycholoog Barbara Nanninga en organizer Manita Overweg staan Van der Vorst bij in zijn poging om de ‘slachtoffers’ afstand te laten doen van hun verzameling. “En dat is niet altijd even makkelijk, want het is alsof je tegen een muur staat te praten. Vrijwel alle verzamelaars vinden dat iedere schroef, versleten toiletbril of kapotte pvc-buis van grote waarde is.

Toch lukt het het trio meestal om de verzamelaar over de streep te trekken. “Aan het eind van zo’n week laten we iemand achter wiens hoofd en huis leeg zijn gemaakt. En het is prachtig om te zien wat voor positief effect dat heeft.