Peter van der Vorst wil Willem-Alexander interviewen

28 mei 2013, door trendwerk

Peter van der Vorst ziet koning Willem-Alexander als de ‘gedroomde gast’ voor zijn interviewserie Van der Vorst Ziet Sterren. Dat vertelt de presentator in Avrobode. Het is een droom voor Van der Vorst om een persoonlijk tv-gesprek op te nemen met de koning. “De nieuwe koning in zijn villa De Eikenhorst, in de losse sfeer die ik bij andere gasten ook creëer. Ik heb hem wel vaker geïnterviewd, maar dat was altijd in de achtertuin met nog honderd journalisten erbij“, legt hij uit.

Toch vreest Van der Vorst dat het bij dromen blijft. “Voor een persoonlijk interview zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima niet zo snel bij mij uitkomen, ik ben toch dat typje van RTL Boulevard dat af en toe kritisch over hen zit te zeuren.”

Op de vraag welk interview hij het hoogtepunt tot nu toe vindt, zegt hij: “Behalve de uitzending met Robbie Williams vond ik het interview met Jan Smit ook heel geslaagd. Voor het eerst gaf hij samen met zijn vrouw Liza een interview.”

Williams was opvallend makkelijk te strikken, vertelt Van der Vorst. “Dat was tijdens de eerste seizoenen van Van der Vorst Ziet Sterren wel anders, toen moesten we soms smeken om bij de mensen thuis te mogen komen.”

Nu we de hoge kijkcijfers kunnen noemen, gaat het steeds makkelijker“, aldus Van der Vorst, vlak voordat hij veel kijkers verloor vanwege de verhuizing van de vrijdag naar de woensdag.