Peter van der Vorst gunt ring aan The Voice

19 oktober 2012, door trendwerk

Peter van der Vorst hoopt dat The Voice of Holland vrijdag naar huis gaat met de Gouden Televizier-Ring. “Dat is een van de weinige programma’s waarvoor ik elke week thuisblijf“, zegt hij in Televizier. Ali B Op Volle Toeren werd na een stevige campagne ook genomineerd, en dat leidde tot kritiek. “Het zou niet meer gaan om het beste programma, maar vooral om degene met de beste pr-machine. Onzin! Ik vond het best logisch dat Ali B alles op alles zette om stemmen binnen te slepen.” 

Van der Vorst neemt Ali B niks kwalijk. “Zijn prachtprogramma werd op dat moment niet uitgezonden en het was heel slim om het op die manier weer onder de aandacht te brengen. Bovendien hebben anderen ook flink reclame voor zichzelf gemaakt en zij hebben het uiteindelijk niet geschopt tot de top 3. Dan moet je niet gaan piepen als anderen dat wel lukt.”

Toch vindt hij niet dat Op Volle Toeren de Ring moet winnen. “Wat mij betreft mag Ali B dan in ieder geval de Zilveren Televizier-Ster krijgen. Al was het maar voor de moeite die hij heeft gedaan om zo hoog te eindigen bij de verkiezingen.”