Peter van der Vorst apetrots op verhuizing Ziet Sterren

16 april 2013, door trendwerk

Peter van der Vorst is er trots op dat zijn programma Van der Vorst Ziet Sterren verhuist van het mooiste tijdslot van RTL 4 (op vrijdagavond na de populaire talentenjachten) naar de woensdag. Dat zegt de presentator in Televizier. Van der Vorst baalt niet. “Ik kreeg zelfs journalisten aan de telefoon die dachten dat ik nu heel erg teleurgesteld zou zijn. Niets is minder waar! Ik ben juist apetrots dat RTL 4 me laat promoveren naar prime time, sterker nog: ik heb er zelf voor gekozen.“ 

Direct na de hitshows op vrijdag werd Ziet Sterren de hit die het nog steeds is. “Natuurlijk was het comfortabel om de afgelopen jaren na The Voice of Holland’s Got Talent te zitten, aangezien er dan heel veel mensen aan de buis zitten die blijven hangen. Maar het betekende ook dat we vaak pas na elven begonnen, omdat de live shows van mijn collega’s enorm uitliepen.”

Dat vindt Van der Vorst vervelend. “Onze vaste kijkers konden daarom pas rond middernacht naar bed en zeker op vrijdag is dat voor veel kijkers te laat. Bovendien komen we nu pal na kijkcijferkanon GTST, dus dat kun je moeilijk een degradatie noemen.”

Toen ik van programmadirecteur Erland Galjaard de keuze kreeg tussen de woensdag en de vrijdag hoefde ik dan ook niet lang na te denken, hoe onlogisch dat voor allerlei zelfbenoemde ‘deskundigen’ ook klinkt.