Peter R. de Vries volop op tv over Marianne Vaatstra

19 november 2012, door trendwerk

Peter R. de Vries is maandagavond volop te zien op televisie om te vertellen over de grote doorbraak in de Marianne Vaatstra-zaak. Hij is te gast in De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman en SBS 6 herhaalt zijn laatste reportage over Vaatstra. Dat heeft de misdaadjournalist laten weten op Twitter. De Vries spreekt van ‘het nieuws van het jaar’. “Poeh… Meer dan 500 sms’jes, 150 telefoontjes, alle media… Veel hectische affaires meegemaakt. Dit slaat alles. En terecht!“, zegt hij.

De uitzending die SBS 6 herhaalt, liet afgelopen mei een reconstructie van de geruchtmakende zaak zien. “De kans op een oplossing van de zaak acht ik groter dan ooit“, zei de misdaadjournalist in mei.

Vaatstra werd in 1999 verkracht en vermoord, maar er werd nooit een dader gevonden. De Vries besteedde jarenlang aandacht aan de zaak in zijn programma’s op SBS 6. In een nieuwe poging de dader te vinden, vond in de herfst het grootste verwantschapsonderzoek ooit in Nederland plaats.

Er is nu een 100 procent dna-match gevonden, waarna de 45-jarige Jasper S. is aangehouden. Hij is vader van twee kinderen.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever begint om 21.30 uur op SBS 6.