Peter R. de Vries neemt afscheid met ruim miljoen kijkers

5 juni 2012, door trendwerk

Peter R. de Vries heeft met zijn afscheid mooie cijfers behaald op SBS 6. Een speciale behind the scenes-aflevering van zijn gelijknamige misdaadshow trok 1,053 miljoen kijkers naar SBS 6. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vlak voor de slotaflevering was de laatste reguliere aflevering van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever te zien. Deze uitzending, waarin een moordenaar werd geconfronteerd in Libanon, wist 1,010 miljoen kijkers te boeien.

De Vries heeft op zijn slotavond geen kijkcijferrecord behaald. Zijn misdaadshow kwam dit seizoen slechts één keer eerder over de één miljoen heen. Dat was twee weken geleden, toen ruim 1,2 miljoen kijkers inschakelden op de uitzending over Marianne Vaatstra.

In voorgaande jaren wist De Vries aanzienlijk beter te scoren. De meest bekeken aflevering van 2011 trok 1,6 miljoen kijkers, die van 2010 liefst 1,9 miljoen kijkers en die van 2011 zelfs 2,1 miljoen kijkers.

In 2008 was de meest bekeken aflevering van het programma van De Vries ooit te zien. De verborgen camera-aflevering met Joran van der Sloot noteerde een magische 7,1 miljoen kijkers, een historisch tv-record.

Het programma van De Vries moest het zondag afleggen tegen de programmering op Nederland 1. De Reünie en Eén tegen 100 van Caroline Tensen, met wie De Vries lange tijd overhoop lag, trokken respectievelijk 1,6 en 1,8 miljoen kijkers.

RTL 4 stelde net als afgelopen weken teleur op zondagavond, en kwam niet eens boven de tien procent marktaandeel uit. Buch in de Bajes was kijkcijfertopper op primetime met een magere 727.000 kijkers.