Peter Beense: Nikki voelde zich aangevallen in tv-show

5 juni 2012, door trendwerk

Peter Beense was niet gecharmeerd van Nikki Kerkhof tijdens de opnames van het tv-programma De Beste Zangers van Nederland. Dat vertelt de zanger in Story. De reactie van Beense volgt na de geruchten over Kerkhofs vermeende divagedrag. ”Nikki was de vreemde eend in de bijt. Vanaf de eerste dag lag ze niet goed in de groep. Ze vatte alles op als een persoonlijke aanval. Weet je, de meesten van ons houden van een geintje. Maar Nikki dacht dat we het op haar gemunt hadden.

Beense hoopte dat Kerkhofs manager haar zou waarschuwen. “Niet dus. Die ging zelfs in haar verhaal mee. Daardoor viel ze steeds meer buiten de boot. Jammer voor Nikki. Wij hebben het echt geprobeerd. Ze deed ook moeilijk over het liedje dat ik voor haar uitzocht.

Het leek Beense leuk om samen Paradise By The Dashboard Light te zingen. “Een grote, zwaarlijvige zanger plus een mooie slanke dame. Net als in de clip. Maar Nikki wilde dat niet. Ineens veranderde ze van gedachten, om het nummer even later weer te torpederen.

We hebben het uiteindelijk wél gedaan en Nikki ging als een speer. Want wat je verder ook van haar mag denken, ze is een geweldige zangeres.

Eerder lieten ook Gerard Joling, Ruth Jacott en Yes-R weten dat Kerkhof niet goed in de groep lag.