Peking Express terug op tv met Rik van de Westelaken

24 augustus 2016, door Otto de Vries

Peking Express keert in 2017 na vijf jaar weer terug op Net5. De nieuwe host is Rik van de Westelaken, die binnenkort overstapt van NOS naar SBS. Dat heeft hij vanmiddag bekendgemaakt tijdens de perspresentatie van SBS. Van de Westelaken treedt in de voetsporen van de vroegere presentatoren Ernst-Paul Hasselbach, Art Rooijakkers en Sol Wortelboer. “Ik vond Peking Express vroeger al fantastisch, dus ik vind het een groot feest dat ik het mag presenteren. Ik heb er heel veel zin in.

De opnames van Peking Express beginnen binnenkort. “We gaan in oktober weg en verder kan ik er nog niet veel over zeggen. We gaan nu deelnemers zoeken. Ze worden zo snel mogelijk gecast en dan gaan we op reis.

Waar de opnames plaatsvinden wil hij niet zeggen. “Zoals de naam al zegt Azië, maar ik mag nog niet zeggen naar welke landen. We gaan door verschillende landen reizen met de kandidaten.

Het wordt een feest, denkt Van de Westelaken. “Ik vind het leuke van Peking Express – en dat had ik ook met Wie is de Mol – is dat je heel erg wordt teruggeworpen op jezelf. Mensen moeten zelf vervoer regelen en zo snel mogelijk van A naar B komen.

Van de Westelaken gaat meer doen voor de zender. “Ik mag voor Net5 ook een reportageprogramma gaan maken. Dat moet vanaf volgend jaar op de buis komen. Daar ga ik ook voor de hele wereld over reizen en mensen ontmoeten. Ik wil het verder nog een beetje geheimhouden.

Dit is wel echt een aanbod waar ik geen ‘nee’ tegen kon zeggen. Je eigen programma en op pad gaan met mensen, praten, interviewen en dingen beleven: ik heb er heel veel zin in.

De presentator had niet veel tijd om te vertellen over zijn nieuwe Net5-programma’s, omdat hij nog wat Journaals moet presenteren.

 

Bron: Mediacourant.