Patty Brard: SBS 6 moet campingkoers varen

10 oktober 2012, door trendwerk

Patty Brard denkt dat het een goed idee is om van SBS 6 weer de gezellige ‘campingzender’ te maken. Dat vertelt de tv-ster in haar column. Brard kwam recent tot die conclusie toen ze bij het evenement Het Leukste Weekend van SBS 6 was. “Het was ouderwets gezellig. En ineens realiseerde ik me dat dat het SBS 6-gevoel ooit was, gewoon gezellig! Dat gevoel van die campingzender waar iedereen altijd zo minachtend over doet, maar waar veel mensen zo blij van worden“, zegt ze.

Het is jammer dat SBS 6 afscheid wil nemen van dat imago, vindt Brard.Die campingzender die zo nodig ineens omgegooid moet worden tot blitse concurrent van RTL 4, waar mensen vervangen worden door hippe presentatoren in gigantische decors die lijken op flipperkasten uit Las Vegas.”

Brard denkt dat SBS 6 de term juist zou moeten omarmen. “Er wordt geworsteld met kijkcijfers, terwijl het dit weekend wederom zo pijnlijk duidelijk werd: mensen willen het gezellig hebben, ongecompliceerd gezellig. Mensen houden van Geer, van Geer met mij, in een deuk liggen, vermaakt worden zonder dat ze al te veel hoeven na te denken. Niks mis mee.”

Bitterballen en karaoke, SBS 6 is altijd de zender geweest die van mensen sterren maakte en waarvan de sterren gewone mensen waren. Het is mij nog steeds een raadsel, na alles wat inmiddels bewezen is, waarom die koers niet wordt voortgezet.”