Patty Brard: ‘Meest actieve oudere tv-vrouw’

25 maart 2015, door Otto de Vries

Patty Brard is vandaag 60 jaar oud geworden. De tv-diva is blij dat ze nog zo veel tv-werk heeft, ondanks dat ze al lang buiten iedere commerciële tv-doelgroep valt. Dat geeft ze vandaag aan in het AD. Lange tijd vreesde Brard voor haar zestigste verjaardag, maar nu het zo ver is, valt het volgens haar wel mee. “Ik dacht: dan is het echt voorbij. Nu het zover is, voel ik me eigenlijk helemaal niet zo oud. Ik doe ook nog veel. Ik ken geen vrouw van 60 die nog zo actief is op televisie.”

Brard vindt zichzelf niet te oud voor tv. “Laatst zei iemand bij SBS dat ik leeftijdsloos ben. Een groter compliment kun je me niet geven.

Ouder worden heeft ook voordelen, weet Brard. “Ik heb ook inhoud: ik merk bijvoorbeeld bij Bonje met de buren dat mensen bij mij geneigd zijn om hun hele verhaal op tafel te gooien, omdat ik zelf al zoveel levenservaring heb.

Over stoppen met tv peinst ze niet. “Ik wil door, ik maak mijn leven zo fantastisch mogelijk. Achter de geraniums gaan zitten? Mens, niet werken is de ondergang van velen.