Özcan Akyol trots op half miljoen kijkers Neven van Eus

29 mei 2017, door Otto de Vries

Özcan Akyol is tevreden met de kijkcijfers van zijn eerste tv-programma De neven van Eus, dat zondagavond om 20.15 uur van start ging met 483.000 kijkers (10 procent) op NPO 2. Dat laat hij weten op Twitter. NPO 2 was tijdens De neven van Eus de vierde zender van Nederland. Bijna was de zender groter dan RTL 4, dat met een Ontvoerd-herhaling 503.000 kijkers (11 procent) neerzette. “Trots. Bijna een half miljoen kijkers (op een bloedhete avond) en een supertoffe recensie“, twittert Akyol.

Akyol verwijst naar een recensie van Julien Althuisius in de Volkskrant. “Hoewel Eus dankzij zijn vele talkshow-optredens inmiddels gewend moet zijn aan de camera, is zelf een televisieprogramma presenteren natuurlijk andere koek. Toch gaat ook dat hem goed af“, stelt hij.

Hij komt natuurlij ken zelfverzekerd over, vindt Althuisius. “Eus deelt zijn ervaringen met de kijker en is hij daarbij eerlijk, kwetsbaar en stoïcijns tegelijk, zonder – in tegenstelling tot veel van zijn collega’s – met z’n gevoelens te koop te lopen.

In zijn programma reist Akyol heel Turkije door en bezoekt hij verschillende generaties van zijn vaders en moeders familie. Het gaat om neven, nichten, ooms en tantes die op alle niveaus van de samenleving onderdeel uitmaken van het roerige Turkije.

Bron: Mediacourant