Owen Schumacher co-host Lucille Werner in Pointless

28 mei 2015, door Otto de Vries

Owen Schumacher, vooral bekend van het programma Koefnoen, staat Lucille Werner deze zomer bij in de presentatie van het nieuwe dagelijkse AvroTros-programma Pointless. Dat heeft de omroep laten weten. Wat Maarten van Rossem voor De Slimste Mens is, wordt Schumacher voor Pointless. “In zijn rol als co-host is Schumacher de hoeder van alle feiten en wetenswaardigheden en zal hij op geheel eigen wijze de vragen van Lucille Werner en de antwoorden van de kandidaten toelichten.”

Schumacher heeft er zin in: “In Engeland is Pointless door de chemie van de presentatoren in de loop van de tijd geëvolueerd van een pure kennisquiz naar een programma waar steeds meer humor in is gekomen. Ik zie er naar uit om samen met Lucille in de komende serie ook de eerste stappen in die richting te zetten!

Ook Lucille Werner kijkt uit naar de samenwerking met Owen Schumacher: “Bij het idee om Pointless naar Nederland te halen, had ik al direct als co-host Owen voor ogen. Scherpe tong, stevige dosis humor en een slim mens. We kennen elkaar nog niet goed, maar ik ben ervan overtuigd dat het een match made in heaven is. Punt uit.

In tegenstelling tot de meeste andere quizzen is het in Pointless de bedoeling om zo weinig mogelijk punten – liefst 0 – te scoren. Dat kan door vragen juist te beantwoorden met het minst voor de hand liggende antwoord. Kandidaten die in de finaleronde 0 punten scoren, winnen de jackpot.

Pointless, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de VriendenLoterij, is vanaf maandag 27 juli elke doordeweekse dag te zien om 19.00 uur op NPO 1.

Bron mediacourant: