Oude dag Frans Bauer gepaard met veel kabaal

10 december 2012, door trendwerk

(Novum) – Frans Bauer verwacht dat zijn oude dag gepaard zal gaan met 'veel kabaal'. "Vier kinderen betekent straks hopelijk ook vier partners en de nodige kleinkinderen", fantaseert de 38-jarige volkszanger over zijn toekomst.

"En mijn vrouw kan ook lekker kletsen, dus dat wordt vast één kakelende bende", gaat Bauer verder in het ledenblad van ouderenbond ANBO. "Ik hoop dat de sfeer hetzelfde zal zijn als bij mijn ouders. Het gevoel dat ik nog meetel, dat vind ik belangrijk."

Hoewel Bauer, wiens oudste zoon 10 jaar is, nog lang niet op kleinkinderen hoeft te rekenen, weet hij wel hoe hij zelf later in het leven wil staan. "Ik verwacht ook bepaalde dingen van mezelf. Dat ik nog steeds geïnteresseerd ben bijvoorbeeld, en niet chagrijnig. De liefde moet wel van twee kanten komen."

Nu Bauer zijn ouders ouder ziet worden, denkt hij steeds vaker aan de situatie van senioren in Nederland. "Ik maak me daar tegenwoordig meer zorgen om dan pakweg tien jaar geleden. Mijn ouders worden natuurlijk ook wat ouder en mijn vader is helaas ziek. Dat zijn dingen die je aan het denken zetten."

De volkszanger is dan ook van plan om zich in de toekomst meer in te zetten voor ouderen. "Als het even kan, wil ik me graag actiever voor ouderen inzetten. Als je maar doorgaat met bezuinigen op allerlei voorzieningen, loop je op een gegeven moment tegen grote risico's aan."