Opsporing Verzocht na 35 seizoenen nog steeds hit

18 juli 2017, door Otto de Vries

Het programma Opsporing Verzocht sluit zijn 35ste seizoen vanavond succesvol af op NPO 1. De kijkcijfers en het oplossingspercentage waren dit seizoen weer onverminderd hoog. Dat heeft omroep Avrotros laten weten. Avrotros is zeer tevreden over het door Anniko van Santen gepresenteerde programma, waarin de politie beelden laat zien in zijn zoektocht naar boeven. “De aflevering van vanavond is het sluitstuk van een opnieuw zeer succesvol seizoen van Opsporing Verzocht.”

De afgelopen weken was het opsporingsprogramma zes maal op rij het meest bekeken programma van de Nederlandse televisie, na het Journaal, aldus de omroep.

Ook online worden (vooral bewakings)beelden uit de uitzending inmiddels massaal teruggekeken. Beelden van een vallende inbreker in Tiel hadden binnen twee weken zo’n 2,3 miljoen views, maar dat kwam vooral omdat de inbreker echt een kluns was.

Daarnaast is Opsporing Verzocht uiterst effectief voor de Nationale Politie omdat de uitzendingen nog altijd bijzonder veel en waardevolle tips opleveren. Hierdoor volgden in 2016 in 40 procent van de zaken aanhoudingen.

Bron: Mediacourant