Ook Roel van Velzen weg uit The Voice of Holland

7 januari 2013, door trendwerk

Na Nick & Simon vertrekt ook Roel van Velzen uit eigen beweging als coach uit kijkcijferkanon The Voice of Holland. Hij is na drie seizoenen toe aan een nieuwe uitdaging. Dat heeft RTL 4 vrijdag laten weten. Zijn vertrek als coach betekent niet zijn vertrek van de vaderlandse televisie. “Het maken van tv is mij erg goed bevallen en smaakt naar meer, daar gaan we komend jaar over nadenken, maar mijn grootste passie blijft het maken van muziek“, geeft de zanger aan.

Van Velzen kijkt met blije gevoelens terug op de afgelopen jaren. “Ik ben zeer trots op wat The voice of Holland inmiddels is: een prachtige springplank voor talent en een vermakelijk maar serieus muziekprogramma. De muzikale en emotionele roller coaster heeft mij heel veel gebracht, en daar ben ik heel erg dankbaar voor.”

Ik kan dan ook alle collega’s aanraden plaats te nemen in de rode stoelen als zij de kans krijgen, maar tegelijkertijd ben ik toe aan een nieuwe creatieve uitdaging.”

Ben Saunders werd onder de vleugels van zijn coach VanVelzen de allereerste winnaar van The Voice. “Ik heb heel veel voldoening gehaald uit het coachen van de talenten, maar dat is ook een zeer arbeidsintensief proces.

En dat is niet langer te combineren met zijn andere bezigheden. “In april hoop ik voor de tweede keer vader te worden en in het najaar komt er een reprise van ‘The Rush Of Life’-theatertour, daar wil ik mij nu volledig op concentreren, ik voel dat het tijd is om het stokje over te dragen.

Voor het vierde seizoen van The Voice of Holland zullen de makers nu op zoek moeten naar twee nieuwe coaches. Er zijn inmiddels geen coaches van het eerste uur meer over.