Ook Alain Clark schreef Songfestival-liedje voor OG3NE

7 maart 2017, door Otto de Vries

Ook Alain Clark heeft een Songfestival-liedje geschreven voor het meidentrio OG3NE, maar uiteindelijk kozen ze toch voor het nummer Lights and Shadows van hun vader Rick Vol. Dat vertelt hij vandaag in Metro. OG3NE gaf meer mensen de kans om een liedje in te sturen voor het Songfestival in mei. “Er zijn hele mooie liedjes binnengekomen. Van Alain Clarke bijvoorbeeld en Gordon Groothedde en Han Kooreneef. Daar gaan we zeker later nog iets mee doen.”

Voorlopig draait alles echter om het liedje dat Rick Vol zelf schreef, samen met de vriend van een van de meiden van OG3NE. “Wat ons nummer betreft: ik ben blij dat het gekozen is. Alle neuzen moeten ook dezelfde kant op staan. Het heeft geen zin om die meiden iets te laten zingen waar ze niet of minder achter staan.”

Avrotros vindt het ook prima dat OG3NE een liedje van hun vader heeft uitgekozen. “Voor Avrotros was het ook duidelijk dat dit liedje echt uit ons verhaal kwam, en dat geeft straks toch extra kracht op dat podium.”

Het liedje is geïnspireerd door hun zieke moeder. “Het gaat echt over onze situatie, die tegelijk ook heel herkenbaar is voor heel veel andere mensen. Hoeveel mensen zijn er wel niet ziek? Als gezin wordt je dan allemaal een beetje ziek.”

Hun moeder is er op 11 mei níet bij in Kiev. “Nee, mijn vrouw zal er niet bij zijn. Dat is helaas niet mogelijk.

Bron: mediacourant.