Ontvoeringsshow John van den Heuvel start in november

21 augustus 2012, door trendwerk

Het nieuwe tv-programma Ontvoerd van John van den Heuvel gaat op 1 november in première. Het programma zal elke donderdag na Goede Tijden Slechte Tijden te zien zijn op RTL 4. Dat heeft de tv-zender laten weten. Jaarlijks vinden er in Nederland meer dan honderd gevallen van internationale kinderontvoering plaats, doordat een van de ouders een kind meeneemt naar het buitenland. Van den Heuvel probeert in de zevendelige serie Ontvoerd om die kinderen terug te halen.

Voor het programma zijn al opnames gemaakt in Bosnië, Suriname en Canada. “Het zijn heel precaire zaken. Sommige wanhopige moeders of vaders hebben hun kind echt een paar jaar niet gezien. Ook al hebben ze het recht volledig aan hun kant. Ze krijgen het gewoonweg niet voor elkaar omdat de andere ouder bijvoorbeeld het kind van familielid naar familielid laat reizen“, zegt Van den Heuvel.

Het terughalen of herenigen van een kind gebeurt natuurlijk zo rustig mogelijk, benadrukt hij. “We hebben altijd contact met de lokale autoriteiten, maar je kunt je voorstellen dat direct overleg met degene bij wie het ontvoerde kroost in huis is, niet altijd haalbaar is. Dan kan het gebeuren dat je de rechthebbende ouder op een andere manier met zijn kind herenigt.”

Het programma wordt geproduceerd door Simpel Media.