Ondervoede baby’s laten Nicolette van Dam huilen

15 juli 2011, door trendwerk

(Novum) – Het bezoek dat Nicolette van Dam onlangs bracht aan Laos heeft diepe indruk op haar gemaakt. De 27-jarige presentatrice vloog voor haar werk als ambassadrice bij Unicef naar Azië om de armoede van dichtbij te beleven. Bij het zien van ondervoede baby's stortte haar wereld even in en huilde ze tranen met tuiten.

"In Laos ben ik een paar keer flink in huilen uitgebarsten", biecht Nicolette op in Flair. "Als er een vrouw voor me zit die haar ondervoede baby'tje vanwege geldgebrek geen behandeling kan laten geven, breekt mijn hart. Natuurlijk heeft Unicef die vrouw geholpen, maar het is zo pijnlijk."

Toen Nicolette een oproep voor de camera moest inspreken, werd het haar helemaal te veel. "Ik zat tussen 25 moeders met hun kleine kindjes en ineens kwam het gevoel zo hard binnen. Ik kreeg echt een jankbui." Nicolette schaamde zich te pletter voor haar tranen. "Ik dacht: wat heb ik nou te janken."

De presentatrice vond het vreselijk om de controle over zichzelf te verliezen. "Ik kan niet tegen onmacht, hou juist van orde", vertelt ze. "Ik drukte die gevoelens dagenlang weg. Ineens kwam alles er tegelijk uit."