Obese groeit naar 1,7 miljoen kijkers

24 oktober 2011, door trendwerk

Obese (RTL4, 20:08) – Wendy van Dijk heeft zondag een kijkcijferhoogtepunt bereikt met haar programma Obese. De vierde aflevering trok 1.660.000 kijkers (madl: 22.8%), een stijging van ruim 16 procent ten opzichte van de eerste aflevering. Met deze cijfers versloeg Obese onder meer de rechtstreekse concurrent Hello Goodbye, dat 1,5 miljoen kijkers noteerde. Een prestatie, vindt RTL 4-baas Erland Galjaard. “Dat is een prachtig programma met een rijke historie“, zegt hij in Trouw.

De zondagavond is traditiegetrouw een moeilijke avond voor RTL 4. De afgelopen jaren wist de zender op deze avond nauwelijks te scoren. “Dat had meer met budget te maken, dan met een gebrek aan ideeën“, zegt Galjaard, die met Obese eindelijk een hit op zondag in handen heeft. Uit de hoge scores blijkt dat investeren loont. “We volgens deelnemers een jaar lang voor een aflevering van 70 minuten.”

Kwestie van Kiezen (RTL4, 21:35) – Het programma Kwestie van Kiezen van Rick Nieman wordt sinds de verhuizing een week geleden aanzienlijk beter bekeken. Waar de aflevering met Albert Verlinde toen goed was voor het record van 759.000 kijkers, zat de aflevering met Eva Jinek daar zondag niet ver onder; daar keken 753.000 kijkers (madl: 11.0%) naar. Nieman was onder meer benieuwd naar haar ambities. “Wil zij slagen in de serieuze journalistiek en een tweede Clairy Polak worden, of wil ze meer de kant op van Sonja Barend? Of is zij de eerste vrouwelijke presentator van een late-night talkshow zoals Pauw & Witteman?“, vroeg hij zich voor de uitzending af.