Nieuwste plaat Jan Smit goed voor platina

14 november 2012, door trendwerk

(Novum) – Jan Smit heeft er weer een platina plaat bij. Het album Vrienden, dat in augustus verscheen, ging meer dan vijftigduizend keer over de toonbank. "Fantastisch nieuws", jubelde Smit dinsdagmiddag op Twitter. "Mijn album Vrienden heeft de platina status bereikt."

"Dat wordt dus een feestje in de Duitse studio", kondigt Smit, voor wie eremetaal niet vreemd is, aan. De zanger is in Keulen om daar een Duitstalige plaat op te nemen. Hij heeft een 'elftal liedjes' opgenomen. "Als het goed is ben ik vrijdag helemaal klaar en kunnen ze gaan mixen." "Dat doet me natuurlijk ontzettend veel deugd", vervolgde Smit 's avonds in RTL Boulevard over de platina plaat. "Dat komt ook doordat het ook veel slechter wordt. De platenverkoop zakt in als een plumpudding."

Vrienden is het vijfde studioalbum op rij dat Jan Smit een platina plaat oplevert. Ook het livealbum Live '09 leverde de 26-jarige Volendammer het felbegeerde eremetaal op. Smit ontving zijn eerste platina plaat voor een album al in 1997. Zijn debuut Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen moest destijds nog honderdduizend keer worden verkocht voor de plaat.