Nieuwe Shownieuws heeft ‘mooiste decor ooit

17 september 2012, door trendwerk

Het nieuwe Shownieuws heeft volgens presentatrice Bridget Maasland een verbluffend mooi decor. Dat zegt ze in De Telegraaf. De kijker kan het maandag zelf zien. “Het ziet er waanzinnig uit, dit is het mooiste decor dat ik ooit heb gezien. Ik wil niet te veel verklappen, want de mensen moeten maar gewoon kijken zonder hooggespannen verwachtingen of vooroordelen. Wij willen in elk geval een positief programma maken, waarin we elke avond met twee of drie gasten in de studio praten.

Vooral met de toonzetting onderscheidt het nieuwe Shownieuws zich van concurrent RTL Boulevard, waar Maasland voorheen werkte. “Boulevard is een heel ander programma, afgezien van het feit dat we over dezelfde onderwerpen berichten. Maar ik denk inderdaad dat de ’tone of voice’ daar iets minder positief is.

Maasland presenteert de late editie van het nieuwe Shownieuws. “Wij hebben het grote voordeel dat we later op de avond uitzenden en zo live verslag kunnen doen van evenementen en premières. Anderen komen daar pas de volgende dag mee. Eigenlijk zijn we helemaal geen concurrenten.

Ik denk dat onze komst voor Boulevard goed is, wellicht dat zij daardoor ook weer creatiever worden“, zegt ze.

Maasland presenteert de late Shownieuws (22.55 uur) afwisselend met Beau van Erven Dorens.

De vroege editie (19.20 uur) ligt vanaf maandagavond in handen van Hidde van Warmerdam en Jim Bakkum.