Nieuwe plaat sleepte Anouk door ellende

18 mei 2011, door trendwerk

(Novum) – Na haar breuk met rapper Unorthadox overwoog Anouk een aantal jaar niet meer te werken. Toch dook ze de studio in, wat haar door de ellende sleepte. "Wegkwijnen leek me bij nader inzien toch niet zo verstandig", vertelt de 36-jarige zangeres aan Spits.

"Niet dat ik het allemaal lekker van me af heb kunnen schrijven, ik ben niet zo zweverig dat ik geloof dat liedjes maken een therapeutische werking heeft", gaat Anouk verder. "Maar het was wel fijn om bezig te zijn, en het was ontzettend gezellig in de studio. Dat doet een mens goed."

Anouk was van plan een vrolijke plaat te maken, maar de breuk met Unorthadox gooide roet in het eten. "De werktitel was The Happy Album. Ik was er een heel eind mee op weg, maar ja, toen kwam er een kink in de kabel." Anouk wees de rapper, de vader van haar vierde kind, de deur omdat hij haar bedroog. "Als mijn leven naar de klote is, kan ik geen vrolijke muziek meer maken."

De rockzangeres lijkt op haar nieuwe plaat To Get Her Together af te rekenen met haar ex, maar niets is minder waar volgens Anouk. "Feitelijk zijn de liedjes een blend van twee gestrande relaties en beschrijven ze de laatste vijf jaar van mijn leven." Anouks huwelijk met Postman Remon Stotijn liep in 2008 op de klippen. "Alleen ik weet waar het allemaal precies over gaat."