Nieuwe klusvrouw Eigen Huis & Tuin haakt af

23 juni 2015, door Otto de Vries

Martine Both wordt toch niet de nieuwe klusvrouw van het RTL 4-programma Eigen Huis & Tuin. Dat maakte inval-Albert Peter van der Vorst maandagavond bekend in RTL Boulevard. Both vindt de werkdruk toch te hoog. “Ze heeft een eigen professioneel klusbedrijf en kwam er in de aanloop naar de opnames steeds meer achter dat het gewoon niet te combineren is, omdat ze niet meer aan haar werk voor haar eigen bedrijf toe komt“, aldus de showdeskundige.

Volgens Van der Vorst vond Both het geen gemakkelijke beslissing. “Na heel lang nadenken heeft ze schoorvoetend gezegd: ‘Ik ga niet door.’ Ze zijn nu op zoek naar een nieuwe professionele klusvrouw.”

Potentiële klusvrouwen kunnen zich aanmelden op de website van Eigen Huis & Tuin. “Dus niet gewoon een vrouw die gewoon een keer een hamer wil vastpakken. Je moet het ook echt kunnen.”

Het vertrek van presentatrice Quinty Trustfull bij Eigen Huis & Tuin is aangegrepen om het programma volledig te vernieuwen. Het programma kent in het nieuwe seizoen geen driekoppig, maar een zeskoppig presentatieteam.

Tuinier Lodewijk Hoekstra krijgt gezelschap van boer Tom Groot, terwijl klusser Thomas Verhoef een klusvrouw aan zijn zijde krijgt. Froukje de Both en Evelyn Struik zijn de nieuwe presentatoren.

Mediacourant