Nieuwe boek Marc van der Linden

25 augustus 2011, door trendwerk

AMSTERDAM – Royalty-verslaggever Marc van der Linden heeft woensdag zijn boek De Vrouwen van prins Bernhard gepresenteerd. Daar was ook Mildred Zijlstra bij aanwezig. Zij zou volgens Van der Linden het derde buitenechtelijke kind van de prins zijn.

De kenner van het Koninklijk Huis overhandigde het eerste exemplaar aan Zijlsta. De Telegraaf onthulde dinsdag dat hij de vrouw op het spoor kwam bij het schrijven van zijn boek. Het bestaan van twee buitenechtelijke dochters van de echtgenoot van koningin Juliana was al eerder bekend.

De 65-jarige Zijlstra vertelde in RTL Boulevard dat ze nooit contact heeft gehad met de prins. Ook is het maar de vraag of hij van haar bestaan afwist. Ze zou zijn geboren na een romance van de prins tijdens de Bevrijdingsdagen van 1945. '100 procent bewijs is er niet. Er komt geen DNA-bewijs, tenminste dat lijkt me niet aannemelijk. Maar alles wijst naar Bernhard', stelt Van der Linden.

De journalist hoopt dat zijn boek bijdraagt aan een positief beeld van de prins. Hij heeft genoten van zijn boekpresentatie, laat hij via Twitter weten. 'Was overvolle presentatie, met veel persgesprekken en interviews. Maar wel erg leuk.'