Nick & Simon: op de eindstreep zijn we het eens

12 oktober 2012, door trendwerk

(Novum) – Nick & Simon hebben zelden ruzie. In tegenstelling tot hun kandidaten bij The Voice of Holland, die vanaf vrijdag in de boksring staan in The Battles, gaan de twee zangers zelden de strijd met elkaar aan.

"Natuurlijk is het gezond om af en toe meningsverschillen te hebben", vertelt Simon voor de camera van Novum Nieuws. "Ook bij The Voice op de stoel hebben we wel eens meningsverschillen. Nick heeft de neiging om snel te willen drukken en ik wil de boel dan nog even afluisteren, maar op de eindstreep zijn we het altijd wel eens."

Bij het maken van hun nieuwe album Sterker, dat onlangs uitkwam, besloten de heren samen een nieuwe richting in te slaan. "Daar zijn we zeker eensgezind in", legt Simon uit. "Als je dit album naast het eerste zou leggen, zie je echt een aardverschuiving. Het is een evolutie geweest waar vijf albums overheen zijn gegaan en bij dit album durfden we echt nieuwe stijlen aan."

Volgens Nick moet eventuele onenigheid niet altijd worden opgelost door compromissen te sluiten. "De balans is denk ik het belangrijkst. Inderdaad, als een heel album gemaakt wordt zonder dat er meningsverschillen ontstaan: dat is niet goed. Maar als we de gitaren door de studio laten vliegen, is dat ook niet goed."