Nick & Simon meteen aan kop met nieuwe plaat

1 oktober 2012, door trendwerk

(Novum) – Nick & Simon gaan deze week in de Album Top 100 aan kop met hun nieuwe album Sterker. Het schijfje, dat vorige week uitkwam, was voor de release al goed voor een gouden plaat omdat in de voorverkoop al meer dan 25 duizend exemplaren werden verkocht.

"Omdat we met ons nieuwe album Sterker een grote switch maakten en een risico namen, is het des te geweldiger dat die durf nu wordt beloond met een nummer 1-positie", reageren de Volendammers. De plaat werd gelanceerd bij een albumpresentatie in Carré, die in 55 bioscopen in het land te volgen was.

Sterker is het vijfde studioalbum van de zangers en na Vandaag, Luister en Fier het vierde dat de hoogste positie bereikt in de Album Top 100. De zangers hebben met Sterker Ilse DeLange verdreven van de eerste plaats. Zij staat nu derde met Eye of the Hurricane. Mumford & Sons bezetten de tweede plek met Babel.

In de Single Top 100 heeft PSY de eerste plaats veroverd met Gangnam Style. De Zuid-Koreaanse artiest wisselt stuivertje met Asaf Avidan, die nu tweede staat met One Day/Reckoning Song. The Voice of Holland-kandidate Sandra van Nieuwland maakt net als vorige week de top drie compleet met More.