Nick & Simon komen met 155 versies van single

20 februari 2013, door trendwerk

(Novum) – Nick & Simon hopen volgende maand een nieuw record te vestigen. Het Volendamse duo brengt op vrijdag 8 maart 155 versies van hun nieuwe single Julia uit, maakte het label van Nick & Simon maandag bekend. Op de andere versies bezingen Nick & Simon ook onder meer alle Ambers, Emma's en Maartjes van Nederland.

Nick & Simon hebben 154 alternatieve versies opgenomen van hun nummer Julia. "We hebben gekeken wat de afgelopen jaren de meest voorkomende meisjesnamen waren en die hebben we allemaal gebruikt", licht Nick toe in De Telegraaf. "Als we nog iemand hebben overgeslagen, horen we het graag."

Volgens Nick speelt het duo met de recordpoging in op verzoeken van fans. "Julia is het eerste nummer met een meisjesnaam dat we weer opnamen na Rosanne. Van fans horen we vaak dat ze het zo leuk vinden om als het ware een eigen liedje te hebben. Nou, aan die behoefte hebben we nu ruimschoots voldaan."

Met de 155 singles hopen Nick & Simon een wereldrecord te vestigen. "Dit is wereldwijd nog nooit gebeurd", beweert Nick. "We hebben echt dagen achter elkaar in de studio gezeten. We hebben onze recordstunt inmiddels aangemeld bij het Guiness Book of Records. Het zou de eerste keer worden dat zoiets erin komt."