Nick Schilder verslaat Simon Keizer

29 augustus 2011, door trendwerk

(Novum) – Nick Schilder heeft de eerste slag om de hitlijsten gewonnen. Het duet dat hij opnam met Thomas Acda komt deze week binnen op de eerste plaats. Simon Keizer en Paul de Munnik moeten genoegen nemen met een tweede plaats.

Nick & Thomas maakten het vrolijke nummer Sterker Nu Dan Ooit, terwijl Keizer en De Munnik het gevoelige Kijk Me Na in de strijd gooiden. Nick & Thomas winnen nipt van hun wederhelften, Sterker Nu Dan Ooit ligt twee procent voor op Kijk Me Na. Ook in andere hitlijsten als de Mega Top 50 en de iTunes Top 30 hebben Nick & Thomas een kleine voorsprong.

De strijd is echter nog niet gestreden. De heren hebben hun hits deze week te danken aan downloads. Beide singles liggen pas vanaf volgende week vrijdag in de winkels.

Nick & Simon zorgden vorige week voor heel wat ophef. De Volendammers brachten het gerucht dat ze uit elkaar gaan in de wereld. Fans van het duo schrokken zich rot. Simon gaf maandag eindelijk uitleg. Hij en Nick gaan niet uit elkaar, maar vormen tijdelijk ieder een duo met Acda en De Munnik, die te gast zijn tijdens hun Symphonica in Rosso-concerten.

Nick & Thomas maken met hun nummer 1-hit een einde aan de zegereeks van de zomerhit Danza Kuduro. Lucenzo en Don Omar voerden de hitlijst de afgelopen vijf weken aan. Hun nummer staat deze week op de derde plek. In de Album Top 100 is Adele nog steeds heer en meester. Haar tweede plaat 21 staat na 31 weken in de lijst nog steeds op de hoogste plek.