Nick en Simon dromen weer over buitenland

19 augustus 2011, door trendwerk

(Novum) – Nick en Simon hebben na hun avontuur in de Verenigde Staten de smaak flink te pakken. Eerder dit jaar was het duo te zien in het TROS-programma Nick & Simon: The American Dream, waarin ze onder meer in Memphis en Nashville kennismaakten met de Amerikaanse muziek. De twee filosoferen al over een vervolg op deze serie.

"Het moet nog indrukwekkender, leuker en beter worden", vertelt Nick Schilder in het AD. "Amerika is een multiculturele broedplaats van de meest uiteenlopende muziekstijlen, waaruit ook wij veel inspiratie putten voor ons repertoire. Maar er zijn ook andere landen of continenten denkbaar waar we een muzikale stage zouden kunnen lopen."

Nick benadrukt dat ondanks hun uitstap naar het buitenland Nederland hun hoofdpodium blijft. Maar de ervaring in de Verenigde Staten heeft hun muziek wel beïnvloed. "Het zou best kunnen dat we in de toekomstige nummers meer countrymuziek gaan verweven. In Nashville ontdekten we dat die stijl overeenkomsten vertoont met ons werk. Daar gaan we zeker meer mee doen."

Binnenkort wordt definitief besloten of er een vervolg komt op het Amerikaanse avontuur van Nick en Simon. De reis zou dan begin volgend jaar plaatsvinden. Eerst hebben de heren het druk als coaches in het programma The Voice of Holland.